Onze klantenservice One-stop filter shop

Met AIS online kun je inloggen en bestellen wat je nodig hebt.
Op je klantenplatform heb je :

Voorraad en levering

Informatie over beschikbare voorraden, 24 uur per dag. Snelle levering.

Breed gamma

Het grootste assortiment filters, cross referenties en technische informatie.

Machinepark en kits

Toegang tot uw prijzen en aangepaste voertuigfiches om uw bestellingen te vergemakkelijken.

Het is mogelijk om uw bestelling dezelfde dag nog af te halen bij AIS in Vilvoorde.

Bestel je online? Selecteer de verzendmethode "Click & Collect" in het betaalscherm. U kunt uw bestelling een uur later afhalen.

U kunt ook telefonisch een bestelling plaatsen en deze 1 uur later ophalen.

Standaard versturen wij onze pakketten met AGX Transport.

Goederen die tot 15.00 uur worden besteld, worden met AGX nog dezelfde dag verzonden.

De levertijd voor deze zendingen is meestal maximaal 24 uur.

Indien u dat wenst, kunnen goederen met spoed worden verzonden. Dit betekent dat uw pakket de volgende werkdag voor 8 uur 's ochtends wordt bezorgd.

Voor deze leveringen is het echter noodzakelijk vooraf precies te weten waar het pakket zal worden afgeleverd. Dit kan een nachtkluis zijn of een andere veilige plaats.

Als u hierin geïnteresseerd bent neem dan contact  met ons op via onze Contactformulier of telefonisch (+32 2 252 55 44).

Alle geretourneerde artikelen moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Het artikel is proper, compleet en onbeschadigd
 • Het artikel is niet gebruikt.
 • De (fabrieks)verpakking is onbeschadigd en niet ouder dan 4 jaar

Wij brengen kosten in rekening voor het retourneren van goederen. Het bedrag van deze kosten wordt bepaald door de staat van de goederen, maar ook van hoe vaak het artikel wordt verkocht.

Raadpleeg of download onze catalogi in klik hier.

U wilt een filter identificeren, advies inwinnen voor een project of oplossingen vinden voor uw filterproblemen? Van offerte tot levering, via technische bijstand, bieden onze teams van deskundigen u efficiënte bijstand voor uw apparatuur en processen.

Profiteer van een toegewijd meertalig team dat te allen tijde bereikbaar is en waarop u kunt vertrouwen voor al uw verzoeken.

Reactiviteit, deskundigheid, flexibiliteit en vertrouwen dragen wij hoog in het vaandel

Bij AIS weten we dat uw apparatuur essentieel is voor uw duurzaamheid.

Aan de filters die wij verdelen wordt bijzondere aandacht besteed bij de keuze van het materiaal en de kwaliteit van de fabricage. Ze bieden prestaties die gelijkwaardig zijn aan de originele filters en genieten de wettelijke garantie van de fabrikant, verdubbeld door de Donaldson en Hifi Filter garantie.

Als u elders een goedkoper artikel vindt, kunt u Maak gebruik van onze laagste prijsgarantie. Deze prijsgarantie op hieronder werkt als volgt: als u een identiek item minus Beste van een concurrent, u krijgt het item voor deze prijs.

Om te profiteren van de laagste prijsgarantie van AIS, U moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Het betreffende artikel moet volledig identiek aan het artikel dat AIS levert.
 • De laagste prijsgarantie doet dat niet niet van toepassing is indien de concurrerende onderneming buiten de Benelux.
 • De lagere prijs van de wederpartij moet schriftelijk of digitaal aan AIS worden gemeld (info@aisbelgium.be) binnen 5 dagen na het concurrerende aanbod.
 • De laagsteprijsgarantie is niet van toepassing op Speciale en tijdelijke aanbiedingen van andere aanbieders.

Dankzij onze op maat aanpasbare tool kunt u snel de filterreferenties opzoeken die op uw machines en voertuigen zijn geïnstalleerd.

Op basis van uw selectie stellen wij onderhoudskits op maat voor u samen.

Veelgestelde vragen

Als u nog andere vragen of verzoeken hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail ( info@aisbelgium.be), per telefoon (02/252.55.44) of via Click-to-Chat (indien dit het geval is functie is beschikbaar in uw regio).

 • Zoeken  Iedereen kan www.aisbelgium.be gebruiken om onderdelen te zoeken. 

  U kunt in onze catalogus bladeren aan de hand van een DONALDSON of HIFI FILTER onderdeelnummer, of via een referentie van een concurrent.

 • Bestellen – Geregistreerde gebruikers kunnen via www.aisbelgium.be hun onderdelen rechtstreeks bestellen en hebben toegang tot verkoopprijzen en beschikbare voorraad.

 • Beheer – Geregistreerde gebruikers hebben toegang tot hun account om bestellingen, zendingen, facturen te bekijken, Betaalmethoden, frequente bestellingen, machinepark met kits Beheer van aangepast onderhoud en accountinstellingen.

Om een AIS-account aan te maken, gebruikt u het tabblad Registreren (in de kop van elke pagina) om toegang tot het account aan te vragen. Een van onze vertegenwoordigers zal uw aanvraag beoordelen en opvolgen.

Verzending op dezelfde dag is mogelijk (afhankelijk van de beschikbaarheid van het product) voor bestellingen die voor 15.00 uur zijn geplaatst. Voor verzendingen op dezelfde dag geldt ook een maximum van 10 orderregels. Als uw bestelling deze limiet overschrijdt, is verzending op dezelfde dag niet gegarandeerd. Aarzel niet om bij twijfel contact op te nemen met AIS om een levertijd te af te spreken. 

Met meer dan 60 jaar ervaring in filtratie zal AIS er alles aan doen om een problematisch product te identificeren.  Als u niet vindt wat u zoekt, raden wij u aan contact met ons op te nemen en ons zoveel mogelijk informatie te bezorgen (afmetingen, toepassingen, referenties, foto's, enz.). Aan de hand hiervan proberen we dan te achterhalen welke filter u precies zoekt.

Aarzel niet om een van onze onderzoeksfiches in te vullen en ons te sturen filteren op dimensie.

Met de Donaldson E-Catalogus en Hifi Filter hebben we Toegang tot een betrouwbare en voortdurend bijgewerkte database van meer dan 500.000 matches en 100.000 aanvragen. Deze tools maken AIS mogelijk vind snel de juiste oplossing voor elke machine of gereedschap.

Je hebt twee opties:

 • Neem contact op met AIS zodat we de Onderzoek voor u met een offerte op maat.
 • Raadpleeg upstream de databases van onze Partners van de fabrikant: Donaldson en Hifi distributeur Filter

Neem contact met ons op via het contactformulier in ons detaillering van de non-conformiteit (dimensionaal, uiterlijk, montageprobleem bij gebruik...) en door de volgende gegevens op te sommen:

Je hebt twee opties:

 • De referentie die niet conform zou zijn, de markering/partijnummer, betrokken hoeveelheid, aantal uren/km van gebruik en het originele referentiemerk...
 • De apparatuur die betrokken is bij de assemblage filter, merk, jaar en motorreferentie en -nummer uren/km aan apparatuur...

Het AIS-team neemt zo snel mogelijk contact met u op.